Spotify Yeni Özelliği: Greenroom! Greenroom Nedir? Green Room Nasıl Çalışır?

Spotify'ın yeni yalnızca ses uygulaması Greenroom'a bir göz atın, ses akışı devinin Clubhouse'a meydan okuma!


Spotify, Çarşamba günü Greenroom adlı kendi yalnızca sesli uygulamasını başlattı.
Uygulama, 4 milyar dolar değerinde bir platform olan Clubhouse ile kafa kafaya gidecek.
Spotify'ın yeni uygulaması ve rakiplerine göre nasıl bir performans gösterdiği hakkında bilmeniz gerekenler burada.
Clubhouse gibi platformlar sosyal medyanın işleyişine meydan okumaya devam ettikçe, yalnızca canlı sesli uygulamalar hız kazanıyor.




Spotify, Çarşamba günü kendi uygulamasından birini başlattı - uygulaması, Betty Labs tarafından oluşturulan ve Mart ayında Spotify tarafından satın alınan ses odaklı bir platform olan Locker Room'a dayanıyor. Soyunma Odası 2020'de yalnızca spora odaklanmak için başlatılırken, Spotify'ın uygulamanın yeni sürümü Greenroom, her türlü konuyu ve ilgi alanını tartışmak için alan sağlayacaktır.


Greenroom, yakın zamanda 4 milyar dolarlık bir değerleme alan hareketli sosyal medya uygulaması Clubhouse ile rekabet edecek şekilde tasarlandı. Clubhouse, 2020'de yalnızca davetli bir platform olarak piyasaya sürüldü, ancak bu yılın başlarında Paris Hilton ve Lindsay Lohan gibi ünlüler arasında popülerlik kazandığı için sosyal medya dünyasını hızla kasıp kavurdu. Ayrıca Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve Tesla CEO'su Elon Musk gibi girişimcileri de ağırladı.


Spotify, Clubhouse'un başarısından yararlanmak için acele eden birçok şirketten biridir. Pazartesi günü, Facebook kendi canlı ses ve podcast platformunu yayınladı.


Greenroom Nasıl Çalışır?


Greenroom, Clubhouse'a çok benzer bir kurulum ve stile sahiptir ve temel öncül aynıdır.


Sosyal medya uygulaması, "odalar" adı verilen alanlar aracılığıyla canlı sohbetler için bir alan olarak çalışır. Her odanın bir sunucusu, konuşmacıları ve dinleyicileri vardır.


Dinleyiciler konuşmak isteyebilir veya canlı odalarda sohbet mesajlarına ekleme yapabilir.


Ev sahibi, odayı başlatan ve kimin konuşacağını yöneten kişidir. Odaya giren kullanıcılar ekranın alt kısmındaki bir buton aracılığıyla konuşma talebinde bulunabilirler. Dinleyiciler, ekranın altındaki devam eden konuşma metnine tıklayarak tartışmaya eklemek için odanın sohbet işlevini de kullanabilirler. Ancak toplantı sahibi tartışma sekmesini kapatmayı seçebilir.


Odalar anında canlı yayına geçebilir veya uygulamanın takvim işlevi aracılığıyla planlanabilir. Herkes "Oda oluştur" düğmesine basarak bir oda oluşturabilir. Ardından odanın konusunu ve grubunu seçip odayı canlı olarak ayarlayabilirler.


Greenroom'da herkes oda oluşturabilir.


Odalar, ağ oluşturmaya ve güncel olaylarla ilgili hazırlıksız tartışmalara odaklandıkları için Clubhouse odalarıyla aynı amaca hizmet ediyor gibi görünüyor, ancak uygulamada hala rakiplerinden daha az grup ve oda seçeneği var.


Greenroom, uygulamada nefret söylemi ve uygunsuz davranışlarla ilgili benzer politikalara da sahiptir. Ancak, iki uygulama arasındaki dikkate değer bir fark, Greenroom'un kullanıcıların konuşmaları kaydetmesine izin vermesidir.


Greenroom'un beğenileri dağıtmak için kendi yolu vardır. Takip eden kullanıcılara ek olarak, insanlar "mücevher" de verebilirler. Bir kullanıcının profiline iki kez dokunarak, etkileyici bir şey söyleyen konuşmacıları ödüllendirebilirsiniz. Bir kişinin aldığı değerli taşların sayısı, takipçi ve takipçi sayılarıyla birlikte profilinde görünür.


Mücevherler, bir kullanıcının takipçi sayısının yanında görünür.


Greenroom'a nasıl kayıt olunur?


Greenroom, mevcut Soyunma Odası kullanıcıları için bir güncelleme olarak görünecek ve kendine özgü renk şemasıyla Spotify'ın markasına kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak.


Bir Greenroom hesabı oluşturmak için Spotify kullanıcılarının Spotify hesaplarında oturum açmaları gerekir. Halihazırda bir Spotify hesabı olmayan kullanıcılar, bir tane olmadan oturum açabilir. Uygulama, ödeme yapan ve ödeme yapmayan Spotify müşterileri için aynı şekilde çalışır.


Oturum açma işlemi basittir ve tam ad, doğum tarihi ve profil resmi gerektirir. Bir kullanıcı daha sonra ilgi alanlarını seçmeye başlayabilir.


Clubhouse, kullanıcıların kişi listesindeki kişilerle otomatik olarak bağlantı kurmasına yardımcı olurken, Greenroom yalnızca diğer profiller için bir arama seçeneği sunuyor gibi görünüyor.


Uygulama ayrıca NBA ve NFL grupları da dahil olmak üzere platformdaki popüler ilgi alanlarını öneriyor gibi görünüyor. Greenroom ayrıca, uygulamadaki ilgi alanlarını geliştirmeye yardımcı olmak için insanların Spotify çalma listelerinden gelen verileri de kullanabilir. Kullanıcılar Twitter ve YouTube profillerini de uygulamaya bağlayabilir.


Greenroom, orijinal Locker Room uygulamasından popüler grupları önerdi.


Clubhouse ve Greenroom gibi uygulamalar sosyal medyanın doğasını değiştiriyor.


Spotify için Greenroom, teknoloji şirketinin podcast'lerinin başarısını artırmaya yardımcı olabileceği başka bir yol - şirketin yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaptığı bir sektör.


Spotify, basın açıklamasında, yeni bir tür yaratıcı ekonomi geliştirmeye çalıştığını söyledi.

Greenroom Takipçi Sayısı Nasıl Arttırılır?


HepsiSosyal ekibi de kısa sürede büyük başarı yakalayan Greenroom uygulaması için kendi hizmetini oluşturdu. Greenroom uygulaması hızlı bir şekilde şarkıcılar ve dinleyiciler arasında hızlıca yayılmaya başlaması sebebiyle takipçi savaşları da yaşanmaya başladı. Her kullanıcı en çok takipçiye sahip olmak için elinden geleni yaparken HepsiSosyal ekibi Greenroom Takipçi servisini aktif etti. Tüm kullanıcılar hepsisosyal.com üzerinden Greenroom Takipçi satın alarak sahip oldukları takipçi sayılarını hızlıca yükseltebiliyorlar. 

Takipçiler tamamen gerçek kişilerdir ve gerçek kullanıcılar arasında kurulan bir sistem ile Greenroom kullanıcılarına Takipçi hizmeti sunmaktadırlar.